Secţia A.T.I.

Secţia ATI este structurată în două departamente: anestezie şi terapie intensivă, unde îşi desfăşoara activitatea 5 medici, 38 cadre medii si 15 cadre auxiliare. Departamentul de terapie intensivă are sector de post operator cu 8 paturi şi terapie de urgenţă şi îngrijiri de 22 paturi.

 

Dotările cu echipamente medicale ale clinicii au în vedere  complexitatea şi gravitatea cazurilor, astfel fiind alocate 10 paturi  speciale cu saltele antidecubit pentru bolnavii comatoşi şi imobilizaţi la pat, 7 ventilatoare pentru ventilaţie mecanică continuă precum şi 10 monitoare pentru supravegherea permanentă a EKG, TA, SPO2, temperatură şi respiraţie.

Departamentul de anestezie funcţionează în 6 săli de operaţie, utilizând 6 aparate de anestezie generală cu monitoarele aferente. De asemenea departamentul de anestezie acordă non-stop anestezii pentru CT, RMN, Angio-CT, Angio-RMN. Anual în serviciul de anestezie şi transfuzie se efectuează în medie un număr de 550 transfuzii pentru 260 de bolnavi transfuzaţi cu sânge şi derivate.

An de an se fac eforturi pentru apro­vizionarea fluentă cu materiale sanitare şi medicamente astfel încât bolnavului nostru să i se acorde cele mai bune îngrijiri.  În cazul în care unui bolnav îi sunt necesare antibiotice de înaltă clasă  acestea sunt solicitate în scris şi achiziţionate în urgenţă în aşa fel încât tratamentul să fie instituit cu promtitudine.

Anual sunt internaţi în clinica ATI aproximativ 2700 de bolnavi din care sunt ventilaţi un număr de 940, numărul de cazuri rezolvate în clinica noastră este de la un an la altul  tot mai mare ceea ce denotă că întregul colectiv de medici, cadre medii şi auxiliare depun eforturi sporite pentru ca actul medical să se desfăşoare în condiţii optime.

În sprijinul acestor afirmaţii stau indicii de mortalitate care au scăzut semnificativ de la 45% în anii trecuţi la 27-28% în prezent. Anual, în clinica noastra se efectuează  aproximativ 1.600.000 de proceduri medicale în departamentul de terapie intensivă şi în jur de 70.000 de proceduri în departamentul de anestezie.

Infecţiile nozocomiale sunt  raportate lunar, în condiţiile în care tuturor bolnavilor asupra cărora planează suspiciunea de infecţie, li se recoltează probe biologice, aspirat traheal prin bronhoscopie, hemoculturi, uroculturi, culturi din sputa şi LCR în cadrul spitalizării. În acest fel, datorită măsurilor de igienizare şi sterilizare programată a saloanelor şi spălării a personalului pe mâini şi a utilizării echipamentului de protecţie, infecţiile nosocomiale au fost în continuă scădere de la 10,5% la 7,5% în ultimul an. 

De asemenea fiecare pacient internat în clinica ATI beneficiază permanent de analize complete şi complexe  de laborator,  precum şi  diverse investigaţii de medie şi înaltă performanţă (CT, RMN, Angio-CT, Angio-RMN, ECHO-DOPPLER).

Unitatea noastră fiind implicată în programul naţional de transplant, în secţia noastră au fost stabilizaţi şi monitorizaţi bolnavii potenţiali donatori de organe, care au fost trimişi ulterior la Spitalul Sf. Spiridon Iaşi pentru prelevare de organe cu acordul familiei.

Medicii din clinica ATI participă anual  la diverse simpozioane şi congrese în ţară şi străinătate având astfel posibilitatea de a veni în contact direct cu ultimele descoperiri în domeniul profesional.

De asemenea cadrele medicale medii efectuează în fiecare an  cursuri de perfecţionare continuă sub egida forului de supraveghere şi îndrumare profesională O.A.M.M.R.

Seriozitatea şi profesionalismul cu care sunt abordate sarcinile de serviciu  la cazurile din ce în ce mai numeroase şi grave, conduce la rezolvarea  nevoilor şi necesităţilor bolnavilor internaţi în clinica noastră.

COLECTIV

 • Şef secţie - Dr. Simona Bădescu - medic primar ATI  (declarație de avere 2022, declarație de interese 2022)
 • Prof. Dr. Gheorghe Dorobat – medic primar ATI
 • Dr. Anca Rotaru - medic specialist ATI
 • Dr. Ecaterina Olaru - medic specialist ATI
 • Dr. Elena Irina Balan - medic specialist ATI
 • Dr. Simona Cazan - medic specialist ATI
 • Dr. Gabriela Iftimoaei - medic specialist ATI
 • Dr. Diana Maria (Galea) Maftei - medic specialist ATI
 • Dr. Elena Oana Sandovici Popescu - medic specialist ATI
 • Dr. Nina Straticiuc - medic specialist ATI
 • Dr. Liviu Vald Hartie – medic specialist ATI
 • Dr. Sebastian Popescu – medic specialist ATI
 • Dr. Constantin Plugaru – medic specialist ATI
 • Dr. Maria Circeanu-Salaru – medic specialist ATI

 
Ataşamente:
Download-ează fișierul (Badescu Simona_medic sef ATI -avere.pdf)Badescu Simona_medic sef ATI -avere 2022[Badescu Simona_medic sef ATI -avere 2022]54 Kb
Download-ează fișierul (Badescu Simona_medic sef sectie ATI- interese.pdf)Badescu Simona_medic sef sectie ATI- interese 2022[Badescu Simona_medic sef sectie ATI- interese 2022]36 Kb
Download-ează fișierul (Declaratie interese - Sef sectie ATI.pdf)Declaratie interese Dr. Simona Badescu 2021[Declaratie interese Dr. Simona Badescu 2021]1383 Kb
Download-ează fișierul (Declaratie avere - Sef sectie ATI.pdf)Declaratie avere Dr. Simona Badescu 2021 [Declaratie avere Dr. Simona Badescu 2021 ]3724 Kb