Noutati

Cel mai performant robot destinat chirurgiei spinale și neurochirurgiei, achiziționat de Spitalul Clinic Nicolae Oblu din subordinea Consiliului Județean, a fost folosit astăzi, în premieră, pentru efectuarea unei operații de coloană vertebrală.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, Ministrul Comunicatiilor, Alexandru Petrescu, au participat la Spitalul de Neurochirurgie la intervenția realizată de specialiștii ieșeni cu ajutorul robotului Mazor X.

”Vin destul de des la Iași și asta pentru că aici, lucrurile au început să se miște în domeniul pe care îl conduc. Ministerul Sănătății intenționează să facă investiții în aparatură medicală, în echipamente și chiar în specialiștii pe care îi putem pregăti aici, astfel încât, Iașul să devină un pol al medicinei în România”, a spus ministrul Sănătății Sorina Pintea.

 Compania Dimas – Corporate & Events a organizat în perioada 17 - 21 octombrie 2018 cea de-a VI-a ediţie a Conferinţei de Neuroștiințe Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu”, Iași – Trecut, Prezent și Viitor în Neuroștiințe în Anul Centenar 2018.

Conferința Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență

„Prof. Dr. N. Oblu” Iași

TRECUT, PREZENT ȘI VIITOR IN NEUROCHIRURGIE ÎN ANUL CENTENAR 2018 

Iași, 17-21 Octombrie 2018 

Dragi Colegi, Parteneri și Colaboratori,

Anul 2018 va aduce, între 17 si 21 octombrie, la Iaşi, o nouă ediţie a Conferinţei “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iaşi” cu titulatura TRECUT, PREZENT ŞI VIITOR ȊN NEUROCHIRURGIE ÎN ANUL CENTENAR 2018!

Colegiul Medicilor din România, Societatea Română de Neurochirurgie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Academia de Științe Medicale, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, au deosebita plăcere de a vă invita să participați la lucrările Conferinței “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași”.

Neurochirurgia este una dintre ramurile de vârf ale chirurgiei la nivel mondial și un domeniu care are mult de oferit și în România. Înțelegând necesitatea comunicării între specialiștii acestei ramuri, Compania DIMAS împreună cu Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi au
dezvoltat un program de comunicare dedicat NEUROCHIRURGIEI.

Conferința Națională de Neuroștiințe cu participare Internațională „Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, eveniment organizat anual în luna octombrie, în Iasi, face parte din acest program. Evenimentul va reuni manifestări științifice, prilejuite de aniversarea a 45 de ani de la inaugurarea primului spital de neurochirurgie din România - Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi.

EVENIMENTUL ESTE CREDITAT CU 24 CREDITE EMC DE CĂTRE COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMÂNIA SI 15 CREDITE EMC DE CATRE ORDINUL ASISTENTILOR MEDICALI GENERALISTI, MOASELOR SI ASISTENTILOR MEDICALI DIN ROMANIA!

„Dragi colegi,

Sunt onorat să vă invit la Conferința de Neuroștiințe cu participare Internațională “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași – 45 ani de Neurochirurgie Ieșeană la nivel european”, eveniment ce se va desfașura în perioada 19-22 octombrie 2017, în Iași.

Devenită tradiție în lumea medicală românească, manifestarea se dorește a fi una de referință, acoperind o gamă diversă a activităților din domeniul medical și neurochirurgical. Astfel, pe parcursul manifestării medicale, vor fi prezentate lucrări științifice adresate medicilor de diferite specialități medicale, medici rezidenți, neurochirurgi, neurologi, oftalmologi, radiologi, infecționiști, specialiști UPU, ATI, anatomie patologică cât și o secțiune specială dedicată asistenților medicali.

Ediția din acest an, cand vom aniversa 45 ani de la inaugurarea primului spital de Neurochirurgie din România, la nivel european, va fi un argument în plus pentru prezența dumneavoastră la această manifestare, care tinde către o evoluție continuă a medicinei, fiind interesați să dezvoltăm noi colaborări și să incurajăm realizarea unor proiecte de cercetare în domeniul medical.

Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași, Clinica de Neurochirurgie, organizează, împreună cu Societatea Română de Neurochirurgie, Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași, disciplina de neurochirurgie, Simpozionul și Cursul Practic "Endoscopia craniana si spinala". Evenimentul va avea loc în perioada 12-14 MAI 2016, in cadrul spitalului Clinic de Urgenta “Prof. Dr. N. Oblu” Iași.