Despre noi

Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iasi este o unitate sanitara publica a carei faima, datorata unei istorii de peste 30 de ani, este confirmata si imbogatita de performantele actuale.

Spitalul asigura intreaga gama de prestatii apartinand specialitatilor: neurochirurgie, neurologie si oftalmologie, in sistem ambulator, internari de zi si stationar – pentru toate categoriile de morbiditati specifice.

Plan Strategic Spital Oblu 2011 – 2015

Structura ambulatorului integrat si serviciile de specialitate oferite

Informaţii despre activitatea spitalului şi numărul pacienţilor spitalizaţi în 2013

Informaţii referitoare la examenele paraclinice oferite de spital 2013

Vezi documente atasate:

Spitalul a fost infiintat la data de 11.11.1972 de catre Prof. Dr. Nicolae Oblu. Denumirea initiala a institutiei a fost Spitalul Clinic nr. 3 Iasi. Din august 2002 denumirea unitatii a fost Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Treime" Iasi. Iar din noiembrie 2007 denumirea spitalului este Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iasi.

Spitalul este clinic universitar cu specialitatile neurochirurgie, neurologie, oftalmologie, neuro-oftalmologie, anestezie - terapie intensiva, radiologie - neuroimagistica, explorari functionale, analize medicale, anatomie patologica, precum si echipe specializate de neurochirurgie vasculara, neurochirurgie spinala si neuro-oftalmologie.

"Spitalul acesta este unic ca structură şi concepţie în regiunea de NE şi în România"

Cum aţi reuşit în anul 2010 să menţineţi starea de normalitate în activitatea Spitalului Clinic de Urgenţe Iaşi, având în vedere turbulenţele economice suferite de economia românească şi de sistemul sanitar în general?

Am încercat și sper că am reuşit menţinerea unei activităţi medicale normale printr-o redistribuire mult mai justă a resurselor financiare, prin reducerea cheltuielilor inutile şi o negociere cât mai bună la nivelul Casei de Asigurări. Este vorba despre managementul financiar... o altă viziune şi o redistribuţie eficientă a fondurilor spitalului. Prioritatea în momentul în care am fost numit în funcţie a fost menţinerea spitalului ca şi funcţionalitate optimă până la sfârşitul anului. Menţionez că în ultimele luni ale anului spitalul, ca de altfel şi celelalte spitale, conform contractului cadru cu CAS Iaşi, nu a avut servicii medicale contractate. Am analizat situaţia şi am tăiat acolo unde au fost cheltuieli inutile apoi am redistribuit fondurile.

[ Vezi documentele atasate ]