Sectii

Spitalul este clinic universitar cu specialitatile neurochirurgie, neurologie, oftalmologie-neuro-oftalmologie, anestezie - terapie intensiva, radiologie - neuroimagistica, explorari functionale, analize medicale, anatomie patologica, neuro si  viscero-craniului si colona vertebrala.

Spitalul este amplasat intr-o cladire de 6 etaje si este structurat astfel: Clinica Neurochirurgie I cu 70 de paturi, Clinica Neurochirurgie II cu 61 de paturi, Clinica Neurochirurgie III cu 25 de paturi, Clinica Neurologie I cu 50 de paturi, Clinica Neurologie II cu 40 de paturi, Clinica Oftalmologie cu 45 de paturi, Sectia ATI cu 30 de paturi.

Neurochirurgie I, II, III

Secţiile I, II si III de Neurochirurgie asigură serviciu de gardă permanentă pentru urgenţe pentru o populaţie aron­dată de circa 6 milioane locuitori din întreaga zona a Moldovei.

Dispune de posibilităţi de diagnostic precis, arondate fiind 5 CT în Iaşi (2 în Spitalul Clinic de Urgenţă“Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi), 2 RMN în Iaşi, 1 aparat de serioangiografie, neuronavigaţie, ultra­so­nografie Doppler şi intraoperatorie.

Neurologie I, II

Serviciul de Neurologie este un important centru de diagnostic şi tratament pentru pacienţii cu afecţiuni neurologice acute: AVC; AIT; Epilepsie; Miastenia gravis (terapie cu imunoglobuline IV); Poliradiculonevrita (terapie cu imunoglobuline IV); terapia durerii a cefaleei. Afecţiuni neurologice subacute şi cronice: Boala Parkinson şi alte boli neurodegenerative, polineuropatii ş.a.

Secţia a II-a Oftalmologie

Secţia a II a oftalmologie a început să funcţioneze ca secţie de oftalmologie generală în anul 1960 în cadrul Spitalului Parhon sub conducerea Prof Dr. S. Buiuc şi odată cu înfiinţarea spitalului de neurochirurgie în 1973 s-a mutat în cadrul acestuia devenind clinică universitară.  De la înfiinţare şi până în 1996 a fost condusă de Prof. Dr. S. Buiuc iar din 1996 a venit la con­du­cerea Clinicii Prof. Dr. Costin Dănuţ, în prezent clinica este condusa de Dr. Ciprian Danielescu. 

Secţia A.T.I.

Secţia ATI este structurată în două departamente: anestezie şi terapie intensivă, unde îşi desfăşoara activitatea 5 medici, 38 cadre medii si 15 cadre auxiliare. Departamentul de terapie intensivă are sector de post operator cu 8 paturi şi terapie de urgenţă şi îngrijiri de 22 paturi.

Secţia U.P.U.

Activitatea secţiei U.P.U. a Spitalului Clinic de Urgenţă  “Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi se desfăşoară de 10 ani pe direcţii multiple: evaluare primară, secundară, echilibrare şi stabilizare a parametrilor vitali, terapie în urgenţă şi investigaţii complexe ale cazurilor de urgenţe neurologice adulţi, neurochirurgicale adulţi şi copii, oftalmologice adulţi şi copii, cazuri de politraumă prin mecanisme multiple (accidente rutiere, accidente de muncă, agresiuni etc.) precum şi patologie medicală complexă care se adresează spitalului nostru.

Laborator de Radiologie şi Imagistică Medicală

Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală a fost înfiinţat în 1996, prin hotărârea Biroului Senat al UMF "Gr. T. Popa" Iaşi, după reorga­ni­zarea serviciului de radiodiagnostic, care a funcţionat în cadrul Spitalului nr. 3 Iaşi din anul 1972.

Profesorul dr. C. Aldescu a condus departamentul de radiodiagnostic de la înfiinţare până în 1996 şi Clinica Radio­logie II din 1996 şi până în 2008.

Laborator de analize medicale

Activitatea acestei secţii se desfăşoară pe patru compartimente:

Laborator de explorări funcţionale

Tipuri de explorari ce se executa in laboratorul de explorari functionale:

  • Potentiale evocate
  • Electromiografii si viteze de conducere nervoase
  • Electroencefalografii
  • Electrocardiografii

Laborator de Anatomie Patologică şi Prosectură

ISTORIC
Laboratorul de Anatomie Patologică şi Prosectură are o vechime de 40 de ani, fiind inaugurat o dată cu înfiinţarea Spitalului de Neurochirurgie în 1972, dar personalul său medical (dna dr. Gabriela Costăchescu, medic primar anatomopatolog de mare valoare profesională şi umană, şi tehniciana Aronica Guluţă), desfăşura activitate de anatomie patologică de mai mulţi ani în Spitalul Socola, asigurînd diagnosticele anatomopatologicee şi activitatea de cercetare pentru Clinica de Neurochirurgie condusă de Prof. Dr. N. Oblu.