Noutati

Peste 300 de specialişti au participat la cea de-a VI-a ediţie a Conferinţei de Neuroștiințe Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu”, Iași

 Compania Dimas – Corporate & Events a organizat în perioada 17 - 21 octombrie 2018 cea de-a VI-a ediţie a Conferinţei de Neuroștiințe Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu”, Iași – Trecut, Prezent și Viitor în Neuroștiințe în Anul Centenar 2018.

Evenimentul a avut loc la Hotel Ramada din Iași şi a reunit peste 300 de participanţi: reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, manageri de instituţii publice şi private din domeniul medical, reprezentanţi ai autorităţilor de sănătate la nivel local şi reprezentanţi ai asociaţiilor medicale interne. 

Conferinţa de Neuroștiințe Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu”, Iași, proiect iniţiat în 2012 de managerul spitalului Șef Lucrări Dr. Lucian EVA şi ajuns deja la a VI-a ediţie, oferă oportunitatea de a realiza un dialog concret şi eficient între reprezentanţii instituţiilor sanitare, autorităţi şi specialişti din domeniu, în scopul analizării deficienţelor existente şi identificării celor mai bune soluţii pentru a dezvolta sistemul medical românesc. 

S-a încercat, cu organizarea fiecărei ediţii în parte, abordarea unor tematici de actualitate apelându-se mereu la specialiştii din domeniu. Ne-am dorit să venim în întâmpinarea nevoii de evoluţie şi progres cu instrumentul primordial de comunicare - dialogul direct - între reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, manageri de instituţii publice şi private din domeniul medical, reprezentanţi ai autorităţilor de sănătate la nivel local şi reprezentanţi ai asociaţiilor medicale interne. 

Sesiuni paralele: 

 În cadrul evenimentului, au fost organizate următoarele sesiuni științifice:

 Masă Rotundă Neuroștiințe  – Cercetarea în Neuroștiințe în Centrul Universitar Iași

CoordonatorDr. Gabriel CRUMPEI, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Al.I. Cuza, Iași

 Curs Național de Oftalmologie Clinică

CoordonatorProf. Dr. Dănuț COSTIN, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu”, Iași

 Simpozion & Workshop Asistenți Medicali

CoordonatorAs.med.pr lic. Iulian COZIANU, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu”, Iași

 Masă Rotundă Neurologie – Terapia Neurointervențională

CoordonatorAcad. Prof. Dr. Liviu PENDEFUNDA, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu”, Iași; Dr. Nicolaie DOBRIN, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu”, Iași

 Workshop Hands-On “Tehnici Moderne de Imagistică Intraoperatorie în Neurochirurgie și Chirurgie Spinală – Sistemul O-ARM 2”

CoordonatorȘef lucrări Dr. Lucian EVA, Manager Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu”, Iași

 La Deschiderea Conferinței de Neuroștiințe Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență "Prof. Dr. N. Oblu", Iași, au fost prezente personalităţi de seamă ale vieţii academice ieșene, reprezentanţi ai instituţiilor importante din oraş şi din judeţ, dar şi invitaţi de seamă din ţară.

Ne-au onorat cu prezenţa

-  Preşedintele Consiliului Județean Iași - domnul ing. Maricel POPA

-  Președintele CAS IAȘI - domnul ec. Radu ȚIBICHI

-  Directorul Executiv DSP IAȘI - domnul Dr. Liviu STAFIE

-  Primarul Municipiului Iași - domnul dr. ing. Mihai CHIRICA

-  PS Petru GHERGHEL – Episcop al Episcopiei Romano-Catolice de Iași

-  Andrei APREOTESEI – Manager Ateneu Tătărași

-  Președintele Onorific al Societății Române de Neurochirurgie - domnul Acad. Prof. Dr. Alexandru Vlad CIUREA

-  Prof. Asoc. Mircea FILIP M.D., Ph.D. București - Președinte Societatea Română de Oftalmologie

-  Prof. Călin TĂTARU M.D., Ph.D. București - Președinte Societatea de Cataractă și Chirurgie Refractivă // Vicepreședinte Societatea Română de Oftalmologie

-  Prof. Asoc. Speranța SCHMITZER M.D., Ph.D. București - Președinte Societatea Română de Chirurgie Oculoplastică

-  Prof. Asoc. Marian BURCEA M.D., Ph.D. București - Vicepreședinte Societatea Română de Oftalmologie // Vicepreședinte Societatea Romănă de Chirurgie Oculoplastică

-  Prof. Asoc. Camelia Margareta BOGDĂNICI M.D., Ph.D. Iași - Vicepreședinte Societatea Română de Strabism și Oftalmopediatrie

-  Prof. Cătălina Corbu M.D., Ph.D. București

-  Prof. Dănuț COSTIN M.D., Ph.D. Iași

-  Prof. Mihnea MUNTEANU M.D., Ph.D. Timișoara

-  Prof. Asoc. Cristina NICULA M.D., Ph.D. Cluj Napoca

-  Prof. Asoc. Vasile POTOP M.D., Ph.D. București

-  Prof. Asoc.Ion CIJEVSCHI M.D., Ph.D. Iași

-  Prof. Asoc. Carmen TIUTIUCA M.D., Ph.D. Galați.

Evenimentul a avut loc cu sprijinul Partenerilor

CO-ORGANIZATORI INSTITUȚIONALI:

- Colegiul Medicilor din România

- Consiliul Județean Iași

- Societatea Română de Neurochirurgie

- Societatea Română de Oftalmologie

- Societatea Română de Cataractă și Chirurgie Refractivă

- Societatea Română de Chirurgie Oculoplastică

- Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr.T. Popa” Iași

- Primăria Municipiului Iași

- Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România

- Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași

- Academia de Științe Medicale

- Dimas Events

PARTENERI:

- MEDTRONIC ROMÂNIA

- SANTE INTERNATIONAL

- KOBER

- THEA

- A&D PHARMA

- UNIQUE CLINIC

- SMART SURGICAL SOLUTIONS

- FRESENIUS KABI

- BBRAUN

- EVER NEURO PHARMA

- MEDIST

- SIFI

- DACORUM GRUP

- BIOSOFT

- ROMPHARM

- ZENTIVA

- ANTIBIOTICE

- SEPTEMBER MEDIA

- VOLVO CARS IASI// PREMIUM NORDIC CARS 

PARTENERI MEDIA:

- PORTALUL NATIONAL MEDICALMANAGER.RO

- MEDICAL MARKET

- ROMEDIC

- JURNAL DE SĂNÎTATE

- SĂPTĂMÂNA MEDICALĂ.

 ORA EXACTĂ ÎN NEUROCHIRURGIE ȘI NEUROȘTIINȚE SE DĂ DE LA IAȘI.

 Evenimentul reprezintă un nou pas în demersul de transformare a Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași, într-un adevărat Centru de Excelență în domeniul medical și încă o dovadă că NEUROEXCELENȚA este o preocupare constantă la Iași.

 

 

Conferința Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași

Conferința Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență

„Prof. Dr. N. Oblu” Iași

TRECUT, PREZENT ȘI VIITOR IN NEUROCHIRURGIE ÎN ANUL CENTENAR 2018 

Iași, 17-21 Octombrie 2018 

Dragi Colegi, Parteneri și Colaboratori,

Anul 2018 va aduce, între 17 si 21 octombrie, la Iaşi, o nouă ediţie a Conferinţei “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iaşi” cu titulatura TRECUT, PREZENT ŞI VIITOR ȊN NEUROCHIRURGIE ÎN ANUL CENTENAR 2018!

Colegiul Medicilor din România, Societatea Română de Neurochirurgie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Academia de Științe Medicale, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, au deosebita plăcere de a vă invita să participați la lucrările Conferinței “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași”.

Lucrările Conferinței Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, vor avea loc în perioada 17-21 Octombrie 2018 la Hotel Ramada Iași, precum și în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” din Iași. În cadrul evenimentului, va fi organizat și un Curs Național de Oftalmologie, un Workshop Hands-On în cadrul căruia participanții vor avea posibilitatea de a testa și de a lucra cu sistemul de ultimă generație în domeniul imagisticii de înaltă performanță Sistemul O-ARM 2, precum și un Simpozion dedicat Asistenților Medicali.

La eveniment vor participa aproximativ 200 de specialiști, reprezentanţi ai Ministerului Sănătății, manageri ai instituțiilor publice și private din domeniul medical, reprezentanți ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, Direcții de Sănătate Publică, companii farmaceutice și medici cu specializări diverse, cu focalizare pe segmentul medicilor specializați în neurochirurgie, neurologie, oftalmologie, radiologie, infecționiști, specialiști UPU, ATI, anatomie patologică cât și o secțiune special dedicată asistenților medicali.

Evenimentul va fi creditat cu credite EMC de către Colegiul Medicilor din Iași și credite EMC de către Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

Sperăm că acest eveniment, să fie o nouă ocazie bună pentru amintiri frumoase, prietenii noi, un moment bun și un prilej optim pentru schimbul de cunoștințe, pentru a genera noi idei, concepte, strategii și abilități practice în neurochirurgie, în beneficiul pacienților și prestigiul neurochirurgiei.

Manifestarea are loc prin implicarea și colaborarea dintre Colegiul Medicilor Iași, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din Iași, Societatea Română de Neurochirurgie, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr.T. Popa” Iași, Academia de Științe Medicale și Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu”.

Evenimentul reprezintă un nou pas în demersul de transformare a Spitalului de Neurochirurgie într-un adevărat Centru de Excelență în domeniul medical și încă o dovadă că NEUROEXCELENȚA este o preocupare constantă la Iași.

 


EVENIMENTUL ESTE CREDITAT CU 24 CREDITE EMC DE CĂTRE COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMÂNIA SI 15 CREDITE EMC DE CATRE ORDINUL ASISTENTILOR MEDICALI GENERALISTI, MOASELOR SI ASISTENTILOR MEDICALI DIN ROMANIA!

Neurochirurgia este una dintre ramurile de vârf ale chirurgiei la nivel mondial și un domeniu care are mult de oferit și în România. Înțelegând necesitatea comunicării între specialiștii acestei ramuri, Compania DIMAS împreună cu Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi au
dezvoltat un program de comunicare dedicat NEUROCHIRURGIEI.

Conferința Națională de Neuroștiințe cu participare Internațională „Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, eveniment organizat anual în luna octombrie, în Iasi, face parte din acest program. Evenimentul va reuni manifestări științifice, prilejuite de aniversarea a 45 de ani de la inaugurarea primului spital de neurochirurgie din România - Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iaşi.

EVENIMENTUL ESTE CREDITAT CU 24 CREDITE EMC DE CĂTRE COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMÂNIA SI 15 CREDITE EMC DE CATRE ORDINUL ASISTENTILOR MEDICALI GENERALISTI, MOASELOR SI ASISTENTILOR MEDICALI DIN ROMANIA!

ÎN CADRUL EVENIMENTULUI VA FI ORGANIZATĂ ȘI O MASĂ ROTUNDĂ - CERCETAREA ÎN NEUROȘTIINȚE ÎN CENTRUL UNIVERSITAR IAȘI, A CĂREI MODERATOR VA FI GABRIEL CRUMPEI, de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Al.I. Cuza, Iași.

Mai multe detalii si informatii va rugam sa regasiti pe site-ul evenimentului www.zileleneuro.dimasevents.ro

Dintre oficialități, au confirmat participarea până în prezent: Domnul Ministru al Cercetării și Inovării Prof. Dr. Ing. Puiu Lucian GEORGESCU, Prof. Dr. Alexandru Vlad CIUREA, Conf. Dr. Horia PLEȘ, Domnul Președinte al CAS Iasi – Radu ȚIBICHI, Domnul Director al DSP Iași – Liviu STAFIE, etc.

Colegiul Medicilor din România, Societatea Română de Neurochirurgie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Academia de Științe Medicale și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, au deosebita plăcere de a vă invita să participați la lucrările Conferinței Naționale de Neuroștiințe cu participare Internațională “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași” – ediție cu prilejul căreia se vor aniversa 45 de ani de Neurochirurgie la nivel European în Iași.

Primul spital de neurochirurgie din România, de nivel european, a fost inaugurat la data de 14.10.1972, la Iaşi. Acest spital, încoronarea activităţii de o viaţă, a reprezentat concepţia proprie a Prof. Dr. Nicolae Oblu, fără să aibă un model străin de organizare. În realizarea construcţiei spitalului, profesorul Oblu a urmărit ca un adevărat inginer constructor fiecare etapă din construcţia sa. Denumirea iniţială a instituţiei a fost Spitalul Clinic nr. 3 Iaşi. În realizarea acestui obiectiv, profesorul Nicolae Oblu a fost susţinut de către rectorul IMF Iaşi, Oscar Francke - un vechi susţinător al ideii de neurochirurgie în Iaşi, de către directorul Direcţiei Sanitare, profesorul Valeriu Rugină, şi primul secretar al judeţului Iaşi, Ion Potop. Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi devine prima şi cea mai mare unitate de acest gen din ţară.

Lucrările Conferinței Naționale de Neuroștiințe, vor avea loc în perioada 19-22 Octombrie 2017 la Hotel Ramada Iași, precum și în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” din Iași.

La eveniment vor participa aproximativ 200 de specialiști, reprezentanţi ai Ministerului Sănătății, manageri ai instituțiilor publice și private din domeniul medical, reprezentanți ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, Direcții de Sănătate Publică, companii farmaceutice și medici cu
specializări diverse, cu focalizare pe segmentul medicilor specializați în neurochirurgie, neurologie, oftalmologie, radiologie, infecționiști, specialiști UPU, ATI, anatomie patologică cât și o secțiune special dedicată asistenților medicali.

Sperăm că acest eveniment, să fie o nouă ocazie bună pentru amintiri frumoase, prietenii noi, un moment bun și un prilej optim pentru schimbul de cunoștințe, pentru a genera noi idei, concepte, strategii și abilități practice în neurochirurgie, în beneficiul pacienților și prestigiul neurochirurgiei.

Manifestarea are loc prin implicarea și colaborarea dintre Colegiul Medicilor Iasi, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din Iași, Societatea Română de Neurochirurgie, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr.T. Popa” Iași, Academia de Științe Medicale și Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu”. Evenimentul reprezintă un nou pas în demersul de transformare a Spitalului de Neurochirurgie într-un adevărat Centru de Excelență în domeniul medical și încă o dovadă că NEUROEXCELENȚA este o preocupare constantă la Iași.

Nu uitați să marcați în calendarul activităților dumneavoastră zilele de 19-22 Octombrie 2017, ca fiind ocupate cu Conferința Națională de Neuroștiințe cu participare Internațională “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași“ – 45 de ani de Neurochirurgie Ieșeană la nivel european.

Vă așteptăm cu drag la Iași!
În numele Comitetului Științific și de Organizare
Șef lucrări Dr. Lucian EVA – Manager Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași

Invitație la Conferința de Neuroștiințe cu participare Internațională Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași - 45 de ani de Neurochirurgie Ieșeană la nivel european - Iași, 19-22 Octombrie 2017

„Dragi colegi,

Sunt onorat să vă invit la Conferința de Neuroștiințe cu participare Internațională “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași – 45 ani de Neurochirurgie Ieșeană la nivel european”, eveniment ce se va desfașura în perioada 19-22 octombrie 2017, în Iași.

Devenită tradiție în lumea medicală românească, manifestarea se dorește a fi una de referință, acoperind o gamă diversă a activităților din domeniul medical și neurochirurgical. Astfel, pe parcursul manifestării medicale, vor fi prezentate lucrări științifice adresate medicilor de diferite specialități medicale, medici rezidenți, neurochirurgi, neurologi, oftalmologi, radiologi, infecționiști, specialiști UPU, ATI, anatomie patologică cât și o secțiune specială dedicată asistenților medicali.

Ediția din acest an, cand vom aniversa 45 ani de la inaugurarea primului spital de Neurochirurgie din România, la nivel european, va fi un argument în plus pentru prezența dumneavoastră la această manifestare, care tinde către o evoluție continuă a medicinei, fiind interesați să dezvoltăm noi colaborări și să incurajăm realizarea unor proiecte de cercetare în domeniul medical.

La eveniment vor participa aproximativ 200 de specialiști, reprezentanţi ai Ministerului Sănătății, manageri ai instituțiilor publice și private din domeniul medical, reprezentanți ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, Direcții de Sănătate Publică, companii farmaceutice și medici cu specializări diverse, cu focalizare pe segmentul medicilor specializați în neurochirurgie, neurologie, oftalmologie, radiologie, infecționiști, specialiști UPU, ATI, anatomie patologică cât și o secțiune special dedicată asistenților medicali.

Manifestarea are loc prin implicarea și colaborarea dintre Colegiul Medicilor Iași, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din Iași, Societatea Română de Neurochirurgie, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr.T. Popa” Iași și Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu”.

Sperăm că acest eveniment, să fie o nouă ocazie bună pentru amintiri frumoase, prietenii noi, un moment bun și un prilej optim pentru schimbul de cunoștințe, pentru a genera noi idei, concepte, strategii și abilități practice în neurochirurgie, în beneficiul pacienților și prestigiul neurochirurgiei.

Evenimentul reprezintă un nou pas în demersul de transformare a Spitalului de Neurochirurgie într-un adevărat Centru de Excelență în domeniul medical și încă o dovadă că NEUROEXCELENȚA este o preocupare constantă la Iași.

Nu uitați să marcați în calendarul activităților dumneavoastră zilele de 19-22 Octombrie 2017, ca fiind ocupate cu Conferința de Neuroștiințe “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași“ – 45 de ani de Neurochirurgie Ieșeană la nivel european.

Vă așteptăm cu drag la Iași!”

În numele comitetului de organizare

Șef lucrări Dr. Lucian Eva – Manager Spitalul de Neurochirurgie Prof. Dr. N. Oblu Iași

Simpozionul și Cursul Practic "Endoscopia craniana si spinala" 12 - 14 mai 2016

Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași, Clinica de Neurochirurgie, organizează, împreună cu Societatea Română de Neurochirurgie, Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași, disciplina de neurochirurgie, Simpozionul și Cursul Practic "Endoscopia craniana si spinala". Evenimentul va avea loc în perioada 12-14 MAI 2016, in cadrul spitalului Clinic de Urgenta “Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

citeşte mai mult