Noutati

Invitație la Conferința de Neuroștiințe cu participare Internațională Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași - 45 de ani de Neurochirurgie Ieșeană la nivel european - Iași, 19-22 Octombrie 2017

„Dragi colegi,

Sunt onorat să vă invit la Conferința de Neuroștiințe cu participare Internațională “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași – 45 ani de Neurochirurgie Ieșeană la nivel european”, eveniment ce se va desfașura în perioada 19-22 octombrie 2017, în Iași.

Devenită tradiție în lumea medicală românească, manifestarea se dorește a fi una de referință, acoperind o gamă diversă a activităților din domeniul medical și neurochirurgical. Astfel, pe parcursul manifestării medicale, vor fi prezentate lucrări științifice adresate medicilor de diferite specialități medicale, medici rezidenți, neurochirurgi, neurologi, oftalmologi, radiologi, infecționiști, specialiști UPU, ATI, anatomie patologică cât și o secțiune specială dedicată asistenților medicali.

Ediția din acest an, cand vom aniversa 45 ani de la inaugurarea primului spital de Neurochirurgie din România, la nivel european, va fi un argument în plus pentru prezența dumneavoastră la această manifestare, care tinde către o evoluție continuă a medicinei, fiind interesați să dezvoltăm noi colaborări și să incurajăm realizarea unor proiecte de cercetare în domeniul medical.

La eveniment vor participa aproximativ 200 de specialiști, reprezentanţi ai Ministerului Sănătății, manageri ai instituțiilor publice și private din domeniul medical, reprezentanți ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, Direcții de Sănătate Publică, companii farmaceutice și medici cu specializări diverse, cu focalizare pe segmentul medicilor specializați în neurochirurgie, neurologie, oftalmologie, radiologie, infecționiști, specialiști UPU, ATI, anatomie patologică cât și o secțiune special dedicată asistenților medicali.

Manifestarea are loc prin implicarea și colaborarea dintre Colegiul Medicilor Iași, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din Iași, Societatea Română de Neurochirurgie, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr.T. Popa” Iași și Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu”.

Sperăm că acest eveniment, să fie o nouă ocazie bună pentru amintiri frumoase, prietenii noi, un moment bun și un prilej optim pentru schimbul de cunoștințe, pentru a genera noi idei, concepte, strategii și abilități practice în neurochirurgie, în beneficiul pacienților și prestigiul neurochirurgiei.

Evenimentul reprezintă un nou pas în demersul de transformare a Spitalului de Neurochirurgie într-un adevărat Centru de Excelență în domeniul medical și încă o dovadă că NEUROEXCELENȚA este o preocupare constantă la Iași.

Nu uitați să marcați în calendarul activităților dumneavoastră zilele de 19-22 Octombrie 2017, ca fiind ocupate cu Conferința de Neuroștiințe “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași“ – 45 de ani de Neurochirurgie Ieșeană la nivel european.

Vă așteptăm cu drag la Iași!”

În numele comitetului de organizare

Șef lucrări Dr. Lucian Eva – Manager Spitalul de Neurochirurgie Prof. Dr. N. Oblu Iași

Simpozionul și Cursul Practic "Endoscopia craniana si spinala" 12 - 14 mai 2016

Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași, Clinica de Neurochirurgie, organizează, împreună cu Societatea Română de Neurochirurgie, Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași, disciplina de neurochirurgie, Simpozionul și Cursul Practic "Endoscopia craniana si spinala". Evenimentul va avea loc în perioada 12-14 MAI 2016, in cadrul spitalului Clinic de Urgenta “Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

citeşte mai mult

Video - Tehnica neuroendoscopiei spinale

232 de cazuri HDL in perioada 2011- 2013
176 cazuri Deds (75,86%)
Un singur nivel
Reperaj clinic si imagistic (C-ARM)
RMN preoperator
Simptomatologie clinica sugestiva
Endoscop Carl Storz AG
Timp mediu 1.1 ore

citeşte mai mult

Video - Anevrism

Film: V. SCORGHIONO - EANS
Durata: 8 min 11 sec

citeşte mai mult